Nodig voor 6 personen
Kilo aardappelen, kan meer zijn
250 gram macaroni
500 gram gehakt
2 grote uien
2 grote Wortel, in schijfjes
Courgette
3 Tomaten
1 Paprika
Bosje Peterselie
Bosje Koriander
Blikje Tomatenpuree
Kruiden
Zout
Tip: Je zou ook een zak roerbakmix kunnen gebruiken.
Kilo aardappelen, kan meer zijn
250 gram macaroni
500 gram gehakt
2 grote uien
2 grote Wortel, in schijfjes
Courgette
3 Tomaten
1 Paprika
Bosje Peterselie
Bosje Koriander
Blikje Tomatenpuree
Kruiden
Zout
Tip: Je zou ook een zak roerbakmix kunnen gebruiken.
Bereiding:
Kook de aardappelen gaar. Haal er wat water uit als er te veel in zit. Voeg er zout, scheut melk, klontje boter en Italiaanse kruiden bij en stamp het samen tot een stamppot.
Kook de macaroni gaar en giet het af.
Saus
Neem een ruime koekenpan. Rul hier het gehakt in kleine stukken. Voeg hierbij de uien en laat het even samen bakken.
Voeg dan de wortels, paprika, courgette en tomaat bij.
Vervolgens op smaak brengen met kruiden, peterselie, koriander, zout en tomatenpuree. Laat dit samen bakken. Voeg er een scheut water bij en laat het op een laag vuurtje gaar pruttelen.
Verdeel de aardappelpuree in tweeën. Bedek de schaal met de eerste deel van puree.
Vervolgens verdeel je de macaroni op de aardappelpuree. Daarop de saus en daarna bedenk je alles met de aardappelpuree.
Tot slot strooi je er wat kaas op.Leg je ovenschotel voor ongeveer 30 minuten in de oven op 150 C.
Wanneer de kaas gesmolten is, is de ovenschotel klaar.
Succes!
Bedankt voor het recept! Ik heb deze gemaakt en het is erg goed gelukt. Iedereen vond het erg lekker!!!
BeantwoordenVerwijderen