1 pak koolvis
uien, grof gemalen
wortels, kleine kwartjes
paprika, blokjes gesneden
doperwten
blikje maïs, uitgelekt
paar takjes verse koriander, fijn gesneden
paar takjes verse peterselie, fijngesneden
blikje tomatenpuree
komijn
paprikapoeder
peper
saffraan
zout
rijst
zonnebloem olie
Bereiding:
Begin met het opzetten van water in een stoompan. Laat het koken.
Neem een bak waarin je alle ingrediënten samen gaat mengen.
Schil de uien en maal het in een keukenmachine grof, doe dit in de bak.
Snijd de koolvis in grote stukken en voeg het bij de uien.
Snijd de vervolgens de wortels in kleine kwartjes, ongeveer ter grote van een maïs/ doperwten en doe het ook in de bak bij de uien en koolvis stukken.
Voeg hierbij de doperwten, maïs, paprika stukjes, fijngesneden koriander, peterselie, tomatenpuree, komijn, peper, paprikapoeder, saffraan, zout en een flinke scheut olie.
Meng dit geheel goed door elkaar en proef of het goed op smaak is.
Tot slot voeg je de gewassen rijst erbij toe en meng je het nogmaals goed door elkaar..
Wanneer de rijst en groenten zacht zijn is je gestoomde rijst met vis klaar!
Serveer het warm met wat chili saus.
Succes!
Tip/Variatie:
Je kunt ook andere vissoorten erbij voegen zoals, garnalen, krabsticks, visstick blokjes enz.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten