Shwa (gegrild vlees)
Ingrediënten:
Kalf of schapen vlees, gesneden in blokjes
2 parika’s neem verschillende kleuren
1 grote ui of 2 kleine uien, de ene helft snipperen en de andere halve in grote stukken snijden om die aan je saté stok te doen
Paar takjes verse koriander, fijn gesneden
Kruiden: Gemberpoeder, paprikapoeder, zwarte peper, komijn en klein beetje saffraan (gemende Marokkaanse kruiden)
Zout
Zonnebloem olie om me te marineren
Bereiding:
Begin met het marineren van het vlees.
Neem een kom en doe hierin de halve fijn gesneden ui, paprika´s, koriander, kruiden, saffraan, zout en een scheut zonnebloemolie. Roer dit geheel tot een papje en voeg vervolgens het vlees eraan toe. Roer dit geheel goed door elkaar en laat het geheel bedekt een uurtje (of meer) staan, zodat de marinade lekker kunnen intrekken in het vlees en groenten! Het beste is om het een dag van de voren klaar te maken of een paar uur van te voren!
Rijg vervolgens het vlees met de paprika en ui stukken aan het stokje.
Bak ze op de grill of op de barbecue totdat ze mooi bruin zijn.
Succes!
Kalf of schapen vlees, gesneden in blokjes
2 parika’s neem verschillende kleuren
1 grote ui of 2 kleine uien, de ene helft snipperen en de andere halve in grote stukken snijden om die aan je saté stok te doen
Paar takjes verse koriander, fijn gesneden
Kruiden: Gemberpoeder, paprikapoeder, zwarte peper, komijn en klein beetje saffraan (gemende Marokkaanse kruiden)
Zout
Zonnebloem olie om me te marineren
Bereiding:
Begin met het marineren van het vlees.
Neem een kom en doe hierin de halve fijn gesneden ui, paprika´s, koriander, kruiden, saffraan, zout en een scheut zonnebloemolie. Roer dit geheel tot een papje en voeg vervolgens het vlees eraan toe. Roer dit geheel goed door elkaar en laat het geheel bedekt een uurtje (of meer) staan, zodat de marinade lekker kunnen intrekken in het vlees en groenten! Het beste is om het een dag van de voren klaar te maken of een paar uur van te voren!
Rijg vervolgens het vlees met de paprika en ui stukken aan het stokje.
Bak ze op de grill of op de barbecue totdat ze mooi bruin zijn.
Succes!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten