Nodig:
2 stevige vissen, schoongemaakt en door midden gesneden
2 pangafilet
2 uien, in ringen gesneden
2 wortels, in plakjes gesneden
1 groene paprika, in repen gesneden
2 teentjes knoflook
paar spruitjes
2 aardappelen, geschild en in plakjes gesneden
2 tomaten, in stukken gesneden
Handje vol doperwten
Een paar takjes verse koriander, fijn gesneden
Komijn
Gember poeder
Kurkumma
Witte peper
Zwarte peper
Paprika poeder
zout
Bereidingswijze:Begin met het wassen van de vissen en het snijden van de groenten.
Maak een snelle marinade voor de vissen door een uitje fijn te snijden, fijn gesneden knoflook, beetje koriander, fijn gesneden, komijn, gember poeder, kurkumma witte en zwarte peper, paprika poeder en zout. Voeg hierbij een klein beetje olijfolie en smeer de vissen in en laat dit even in trekken.
Ondertussen kun je alle groentes snijden en klaar leggen.
Neem een ruime en iets diepe koekenpan en doe hierin een scheut olijfolie in. Zet het vuur op een de laagste stand.
Leg de ui ringen op de bodem van je pan. Hierover komt de gesneden knoflook, vervolgens verspreid je de wortels, aardappels, paprika, tomaat stukken in de pan.
Leg nu de vis stukken op de groenten en strooi de kruiden over de groenten en vissen. Daarna gaan de doperwten en de spruitjes erover.
Tot slot giet je er nog een glas water in de pan en laat je het ongeveer 45 minuten op een middelmatig zacht vuurtje (met een deksel op de pan) gaar koken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten