Madame Cuisine


Neem snel een kijkje
in mijn keukentje, waar ik verschillende en uitgeprobeerde recepten graag met jullie wil delen!

Madame Cuisine

Kip uit de oven


 

Ingrediënten:
als je meer kippen wilt bereiden verdubbel je de de ingrediënten
1 hele kip
1 grote ui of 2 kleine
1/4 bosje koriander
1/4 bosje peterselie (dit eigenlijk op gevoel)
1 citroen
 beetje zout (niet te veel want er zit al zout in de kippenkruiden)
1 theelepel peper
1 of 2  theelepel kippenkruiden
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepen raslhanout
evt. de aanwezige Marokkaanse kruiden die je in huis hebt
1 a 2  teentjes knoflook (als je hier tenminste van houdt)
saffraan
zonnebloemen olie

Decoratie
gekookte eieren
amandelen
Groene olijven zonder pit
evt. gedroogde pruimen. Deze moet je wel eerst even in heet water laten weken of op de vuur.

Bereiding:
Voeg in een kom de geraspte ui, knoflook, zout, peper,  kippenkruiden, olie fijngemalen koriander en peterselie en eventueel  Marokkaanse kruiden toe.
Knijp een halve citroen fijn zodat de sap vrijkomt. Alles met de hand goed marineren. Vergeet de binnenkant van de kip niet en eventueel een klein beetje marinade, voorzichtig tussen de vel van de kip. Zo trekt de smaak goed in de kip. Je kunt ook wat sneeën in de kip maken en dat vullen met de marinade.

Voeg vervolgens ongeveer 1 glas water in een pan en leg de kip erin. Doe de deksel op de pan en laat de kip 30 a 45 minuten koken op het vuur en draai kip regelmatig om. Haal de kip uit de pan en smeer de kip in met boter {bona + kippenkruiden} voor een mooi kleurtje en een krokant laagje. 

Leg het in een afgedekte (met folie) ovenschaal op +/- 200 graden in de oven en laat het bakken. Hou de kip goed in de gaten. Op het moment dat je met een vork in de kip kan prikken en de kip gaar is haal je de folie eraf en laat je de kip bruinbakken totdat er een krokant laagje vormt.

De saus in de pan waar de kip in lag (saus) laat je verder indikken. Want dit wordt de charmilla. Voeg hierbij eventueel wat tomaten bij...
Ongeveer de laatste 10 min kun je er  groene olijven bij doen laat je het rustig pruttelen tot de jus lekker ingedikt is. 


Kip gevuld met Mihoen

Mihoen klaar maken
250 gram mihoen
1 potje ontpitte olijven
zwarte peper en witte peper
paprikapoeder
raslhanout
knoflook
koriander
peterselie
zout

Doe de mihoen in een diepe kom en giet er kokend water  Als de mihoen gaar is dan knip je er met een schaar doorheen om de slierten wat kleiner te maken. Giet het water af in een andere kom (bewaar dit voor de kip). Kruid de mihoen met  zout en zwarte peper, witte peper, paprika poeder, raslhanout koriander en peterselie.
Snijdt de olijven klein en voeg ze aan de mihoen toe. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten