Ingrediënten
1 kilo vermicelli
1 kom rozijnen
kleine glas zonnebloemolie;
100 gram roomboter;
100 gram gebakken amandelen (een deel fijn gehakt en hou een paaramandelen heel voor de versieringen)
zout
een couscouspan
Voor de versiering:
kaneel
poedersuiker
(gehakte) amandelen, gepeld en gebakken in olie
Bereidingswijze1 kom rozijnen
kleine glas zonnebloemolie;
100 gram roomboter;
100 gram gebakken amandelen (een deel fijn gehakt en hou een paaramandelen heel voor de versieringen)
zout
een couscouspan
Voor de versiering:
kaneel
poedersuiker
(gehakte) amandelen, gepeld en gebakken in olie
Vul het onderste gedeelte van de couscouspan met water en doe daar een halve citroen in.
Breng het water aan de kook.
Doe de vermicelli in een schaal en besprenkel en vermeng met de zonnebloemolie, zodat de vermicelli tijdens het stomen niet aan elkaar gaat plakken.
Doe de vermicelli in het bovenste deel van de couscouspan en laat ongeveer 20 minuten stomen.
Doe de vermicelli daarna in een schaal, besprenkel met lauw water met zout naar smaak en werk de vermicelli los van elkaar.
Doe ze dan weer in het bovenste deel van de couscouspan en laat weer 20 minuten stomen.
Controleer na die 20 minuten of de vermicelli gaar is, anders dezelfde handeling nog een keer herhalen.
Doe er vlak voordat de vermicelli gaar is de rozijnen doorheen.
Breng het water aan de kook.
Doe de vermicelli in een schaal en besprenkel en vermeng met de zonnebloemolie, zodat de vermicelli tijdens het stomen niet aan elkaar gaat plakken.
Doe de vermicelli in het bovenste deel van de couscouspan en laat ongeveer 20 minuten stomen.
Doe de vermicelli daarna in een schaal, besprenkel met lauw water met zout naar smaak en werk de vermicelli los van elkaar.
Doe ze dan weer in het bovenste deel van de couscouspan en laat weer 20 minuten stomen.
Controleer na die 20 minuten of de vermicelli gaar is, anders dezelfde handeling nog een keer herhalen.
Doe er vlak voordat de vermicelli gaar is de rozijnen doorheen.
Serveertips
Doe de gare vermicelli op een mooie schaal, werk er de roomboter doorheen met de hand of met een vork, maak er een mooie punt berg van en versier met de kaneel, het poedersuiker en middelgrof gehakte, in wat olie gebakken blanke amandelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten