Ingrediënten:
150 gram grof gehakte bruine amandelen
150 gram rozijnen
2 á 3 eetlepels sesamzaadjes
1 eetlepel anijszaad
2 eieren
1 eiwit (eierdooier bewaren voor de garnering)
200 gram suiker
100 ml olie
2 zakjes vanille suiker
1 zakje bakpoeder
300 gram bloem
Garnering:
1 los geklopte eierdooier
Bereiding:
Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 °C .
Vermeng in een schaal de 2 eieren en het eiwit (de eierdooier er bewaar je voor de garnering) en de suiker totdat je een smeuïge crème hebt gekregen.
Voeg de olie, vanillesuiker en de bakpoeder toe en garder dit door elkaar. Voeg vervolgend de amandelen, rozijnen en sesamzaad toe.
Vermeng er daarna een beetje bij beetje de bloem door. Kneed dit krachtig tot een zachte en soepele deeg.
Vorm het deeg tot dikke staven en leg de deegstaven op een ingevette /met bakpapier bekleedde bakblik en bestrijk de bovenkant met de los geklopte eierdooier.
Trek met een vork gekruiste lijntjes ter versiering over de bovenkant van de deegstaven.
Bak de staven ongeveer 15 minuten op 150 °C. Haal de half gebakken deegrollen, na 15 minuten, uit de oven en snijd elke rol in plakken van 0,5 cm breed en leg die plat op een andere met bakpapier belegde bakplaat.
Bak de feqqas nogmaals 15 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.
Keer ze halverwege de baktijd 1x om (indien nodig).
Haal uit de oven en laat goed afkoelen.
Je kunt deze biscuits enkele weken bewaren in een goed afgesloten koektrommel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten