Ingrediënten:
8 eieren
13 fijn gemalen beschuit
400 gram gehakte amandelen/ walnoten (wat je zelf lekkerst vindt)
1 oortje glas olie
1 oortje glas suiker
1 zakje vanille suiker
1 zakje bakpoeder
Bereidingswijze:
Laat de oven voorverwarmen op 200 graden.
Stamp/ maal het beschuit fijn, mag best wat grote stukjes inzitten. Hak de amandelen/ walnoten in kleine stukken, niet te fijn.
Mix de eieren en suiker tot een schuim/romige massa. Mix het ongeveer 10 minuten.
Voeg tijdens het mixen de olie eraan toe en dit blijf je even mixen.
Wanneer het een romige massa is roer je de andere ingrediënten eraan toe; gehakte amandelen/walnoten, vanillesuiker, bakpoeder en tot slot het gemalen beschuit.
Dit even goed door elkaar mengen met een grote lepel. Niet met de mixer! Want van verliest het beslag zijn luchtigheid.
Stort dit in een ingevette springvorm van ongeveer 26 cm. Het moet niet een te kleine of te grote springvorm zijn.
Zet het beslag in de oven op 180 C bakken tot het een mooi goud/bruine kleur heeft. Na ongeveer 20 minuten ruik je de cake al..
Om zeker te zijn of de cake klaar is kun je met een saté prikker in de cake prikken. Als er geen deeg vast blijft zitten aan de saté prikker is de cake gaar van binnen.
Voor de decoratie kun je honing op de cake smeren en strooi er amandelschaafsel op.
Je kunt het naar eigen smaak versieren.
Snijd de cake in mooie en gelijke blokjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten